Abstract
Adolescence is a dynamic period of the life cycle, with significant physical, psychological and social changes, leading to autonomy and independence in eating behaviors. During this time, there is an increased risk in nutritional behavior, including excessive intake of calories, increased consumption of fat, cholesterol, and simple carbohydrates, and nutrient deficiencies such as calcium. In addition, other behaviors are at risk, including disorganized mealtimes, eating outside the home, and the onset of eating behavior disorders and addictions (caffeine, alcohol). It is necessary to develop preventive educational programs including physical activity among adolescents, to promote healthy behaviors into adulthood. Significant literatee in Chile and South America is reviewed.Los contenidos publicados en esta revista están protegidos bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional (CC BY 4.0). Esto significa que cualquier persona es libre de compartir, usar y construir a partir de este artículo, incluso con fines comerciales, siempre que se otorgue el crédito apropiado al autor original, se proporcione un enlace a la licencia, se indique el nombre y edición de la Revista.
Esta licencia no impone restricciones adicionales, lo que garantiza la libre circulación y reutilización del conocimiento con respeto y transparencia hacia los derechos de los autores. (Véase El efecto del acceso abierto).