Allergy to dairy protein in children under one year old
PDF (Español (España))

Keywords

Food Alergy
Dairy Protein
IgE
Infant
Allergia and Hypersensitivity
Gastroenterology
Food Allergy
Intestines

How to Cite

1.
Miquel E. I, Arancibia S. ME. Allergy to dairy protein in children under one year old. Andes pediatr [Internet]. 2012 Jan. 9 [cited 2025 Sep. 12];83(1):78-83. Available from: https://andespediatrica.cl/index.php/rchped/article/view/2836

Abstract

Food allergies are defined as an immune reaction to a food protein. It may be mediated by IgE antibodies or not, or by mixed mechanisms. During the first year of life, allergy to dairy products is the most frequent cause of food allergy. This paper reviews mechanisms and management of allergy to dairy products.
PDF (Español (España))

Los contenidos publicados en esta revista están protegidos bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional (CC BY 4.0). Esto significa que cualquier persona es libre de compartir,  usar y construir a partir de este artículo, incluso con fines comerciales, siempre que se otorgue el crédito apropiado al autor original, se proporcione un enlace a la licencia, se indique el nombre y edición de la Revista.

Esta licencia no impone restricciones adicionales, lo que garantiza la libre circulación y reutilización del conocimiento con respeto y transparencia hacia los derechos de los autores.  (Véase El efecto del acceso abierto).